• Cursussen.

 • Van oudsher geeft de Levensboom een serie cursussen op spitritueel gebied. Deze cursussen zijn op de een of andere manier altijd wel verbonden met de mystieke Joods-Christelijke Kabbalah.
  Dat betekent in elk geval dat mystiek in onze cursussen een belangrijke rol speelt.
  Hoewel het verzamelen van kennis zeker als belangrijk wordt beschouwd is dat op zich niet ons doel.. Ons doel is om met behulp van deze kennis naar een eigen mystiek beleven te gaan, waardoor innerlijke spirituele verbindingen kunnen groeien.

  Ons cursus aanbod is als volgt:

  Spelen en Werken in de Boom.  
  Een inleidende cursus die gaat over basisprincipes en begrippen die  bekend moeten zijn om verdere studie mogelijk te maken.

  De Boom en de Tarot.
  Een intensieve kennismaking met de Boom des Levens in al haar aspecten. Het gaat over het in verbinding brengen van de mystieke Boom des Levens met de symboliek van de Hebreeuwse letters, de symboliek van de getallen en de afbeeldingen van de grote Arcana van de Tarot. Een werkelijk unieke manier om kennis te nemen van de mystiek van de Boom des Levens en de toepassing daarvan in je eigen bestaan.

  Esoterische Psychologie.

  In deze belangrijke cursus gaat het om kennis te maken met jezelf.
  ‘ Mens ken uzelf’, is de raadgeving die te vinden was boven de toegangspoort naar het orakel van Delphi. We maken gebruik van een beproefde Oosterse methode van zelf-ont-dekking, die naar het Westen is gebracht door Gurdjieff en zijn leerling Maurice Nicoll. Het ont-dekken van jezelf is een niet altijd even aangename werkzaamheid, maar is wel enorm bevrijdend en een absolute noodzaak om een proces van zuiveren en transformatie in te gaan.

  Bovengenoemde cursussen vormen in feite een opstap naar onze intensieve meditatie studies, die de ruggengraad voor de meditatiebijeenkomsten vormen. Het is echter niet zo dat, wanneer iemand wilt deelnemen aan deze bijeenkomsten, altijd eerst de cursussen gedaan moeten zijn.
  Ons uitgangspunt is dat iemand, die deel wilt hebben aan de meditatie bijeenkomsten, een pelgrim is en die kwalificatie is verreweg de belangrijkste. 

Voor meer informatie: mail of bel via contactpagina

 

 

Home
(Cursussen)
Meditatie
Persoonlijke begeleiding
& Coaching
Gezondheid
Wat kan ik meer bieden
Contact