• Meditatiegroepen

  Al vele jaren komen bij ons groepjes mensen bijeen om als pelgrim met elkaar op weg te gaan naar de voltooiing van het mens-zijn. Dat doen we vanuit een verlangen, dat uitstijgt boven de verlangens van het dagelijkse bestaan. Meestal ervaren we dit verlangen eerder als een onrust, als iets wat ons vaag voorkomt en waar we eigenlijk niets mee aan kunnen. Het ontdekken wat dit verlangen in ons is, wat de bron ervan is, en wat we daar mee aan moeten, is wel het hoofddoel van onze meditatie bijeenkomsten.
  Mensen die dit vage verlangen en onduidelijke onrust ervaren zijn soms al vele jaren lang opzoek naar de juiste mogelijkheid deze te bevredigen. Misschien herken jij zo’n situatie wel en heb je zelf ook al van alles gedaan om je plek te vinden, de plek waar je het gevoel hebt: dat is het nu echt..! Maar dan blijkt dat toch vaak niet zo te zijn en ga je weer verder met je zoektocht.

  Misschien heb je intussen door dat wij ons wel met meditaties bezighouden, maar niet met de gebruikelijke doelstelling om tot rust en stilte komen, je gedachten en gevoelens te ordenen, tot een ‘hoger’ bewustzijn te komen of gewoon beter in je vel te zitten.
  (Overigens zijn wij wel van mening dat er met al deze doelstellingen meestal niets mis is.)
  Eigenlijk  gebruiken wij al deze dingen ook in onze meditaties, maar wel vanuit het verlangen pelgrim te worden, zoekend, tastend, om op weg te gaan naar de werkelijke  zin van ons bestaan: een zuiver hart te verkrijgen.
  Wanneer je echt op zoek bent naar die zin, dan zul je bij ons de weg daarnaar toe zeker kunnen vinden.

  Hoe willen wij deze doelstelling bereiken?
  We houden ons bezig met een bijzondere en authentieke vorm van meditaties, waarin je je eigen ‘grond’ leert kennen om vandaaruit in een aantal stappen je steeds meer bewust te worden van de zielenkrachten die als een zaadje in je aanwezig zijn. Ook voeren we onderling gesprekken over ervaringen, die daarbij horen.
  We bestuderen met elkaar onderwerpen die te maken hebben met onszelf, wie en wat we zijn. We maken gebruik van filosofisch en spiritueel materiaal, waarvan het meeste uit onze eigen Westerse wereld afkomstig is. Het esoterisch Christendom en de mystieke Kabbalah gaan hand in hand met de Griekse wijsgeren en wij luisteren  daarnaar vanuit onze eigen beleving. Niet schools dus, niet alleen maar kennis, maar vooral ervaren.  

  Voor meer informatie: ga naar onze contact pagina of mail naar delevensboom@ziggo.nl.

   

   

 

 

 

Home
Cursussen
(Meditatie)
Persoonlijke begeleiding
& Coaching
Gezondheid
Wat kan ik meer bieden
Contact